Hem Blogg

Val av elcykelbatteri: Så väljer du det rätta

0

Om du har du en elcykel, så kommer du också med tiden att uppleva, att du måste byta elcykelbatteriet. Men det kan vara svårt att komma på hur du väljer det helt rätta eftersom det är många alternativ du ska överväga innan du köper ett nytt elcykelbatteri. Därför kan du här under läsa dig fram till hur du väljer det helt rätta elcykelbatteriet.

Hitta ett elcykelbatteri med den rätta kapaciteten

När du letar efter ett nytt elcykelbatteri, ska du bland annat tänka på, om batteriet du väljer har den rätta kapaciteten, i förhållande till de behov du har när du cyklar. Ditt elcykelbatteri ska som minimum ha en räckvidd som är stor nog för att tillgodose dina dagliga cykelturer, annars riskerar du att du plötsligt få slut på ström medans du kör. Om ditt elcykelbatteri kan räcka hela vägen till arbetet och tillbaka, och för eventuellt andra turer som kan behövas under dagen, så behöver du bara ladda ditt batteri när du kommer hem från arbetet under eftermiddagen eller kvällen.

Det finns elcykelbatterier med många olika kapaciteter, så räkna ut hur långt du har behov för att köra under loppet av en dag, och välj sedan elcykelbatteri efter den kapacitet du har användning för. Om du gärna vill undvika att behöva ladda ditt batteri varje dag, så kan du självfallet välja ett batteri med större kapacitet. 

Spänning är också en viktig punkt när du väljer elcykelbatteri

Utöver kapacitet är det också viktigt att du kikar på om du väljer den rätta spänningen, när du väljer elcykelbatteri. Det finns nämligen batterier med olika spänningar och vilken du ska välja avgörs helt efter vad du har för cykel.  Den vanligaste spänningen när det kommer till elcyklar är 36 volt. Därför ska de allra flesta elcyklar ha ett batteri med den spänningen. Men det finns också elcyklar som antingen ska ha 24 volt eller 48 volt. Kolla därför upp vilken spänning du ska ha innan du köper ditt nya elcykelbatteri. 

Komma ihåg att kolla så att du väljer rätt sorts elcykelbatteri

Ett elcykelbatteri är inte bara ett elcykelbatteri som du nog redan har upptäckt. Utöver kapacitet och spänning så kan du också välja batterier i olika varianter, som är utformade för olika typer av placering för montering på cykeln. Det är därför viktigt att du väljer ett elcykelbatteri som är gjort för att bli monterat på just din cykel. Några batterier  är gjorda för att bli monterade på pakethållaren, medan andra är gjorda för att monteras på ramen. Kolla därför noga upp var ditt batteri ska placeras innan du tar din slutgiltliga beslutning för ditt nya elcykelbatteri.


Hos Boxbike.se kan du hitta ett brett urval av elcykelbatterier i alla dess former, med olika spänning och kapacitet. Hos Boxbike.se kan du därför hitta precis det elcykelbatteri du har behov för, samt läsa mycket mera om hur du hittar det exakt rätta för dina behov. Hitta ditt  elcykelbatteri här.

5 saker att tänka på när du startar ditt eget företag

0

Att starta ett företag, oavsett storlek, är ett stort beslut. Trots detta så menar majoriteten av egenföretagare att det är värt mödan. Om du överväger att ta steget och starta ditt eget företag finns det många saker att tänka på först. Det uppenbara är såklart att ha en affärsidé, men det känns som rent sunt förnuft att känna till. Därför har vi skrivit 5 av våra topp-tips på saker att tänka på inför startandet av din egen firma här nedan. Allt för att du ska lyckas bli en framgångsrik företagare.

1.    Fokusera på marknadsföringen

Det finns flera exempel på småföretag som inte haft den bästa produkten eller tjänsten men som ändå lyckats bli framgångsrika då de bemästrat sin marknadsföring och försäljning. Att marknadsföra sig rätt är nyckeln till ett framgångsrikt företag. Undersök din potentiella kundbas och förstå deras köpvanor.

2.    Anställ revisor(er) och mentor(er)

Att starta företag är oerhört tufft på dagens marknad. Ingen person besitter all kunskap eller erfarenhet och just därför bör du dra nytta av andras expertis. Anställ en eller flera mentorer som kan hjälpa företaget växa och få hjälp av en certifierad revisor med det administrativa.

3.    Ta väl hand om dina anställda och dig själv

Ett framgångsrikt företag är inget utan de som hjälper firman att komma dit den ska genom hårt arbete. För att hålla dina anställda nöjda, eller bara dig själv om du är den enda anställda, måste du ta väl hand om dem och dig själv. Allt från att se till att ha regelbundna utvärderingsmöten till att det bästa kaffet blir serverat. För sistnämnda kan du använda dig av ett kaffebryggare test för att vara säker på att du serverar högkvalitets kaffe på arbetsplatsen.

4.    Ha passion för det du gör

Att driva ett eget företag kan kännas väldigt tufft. Du kommer uppleva stora framgångar såväl som stora nedgångar, och det är omöjligt att hålla humöret uppe varje dag. Men, kom ihåg att alltid tänka på varför du startat ditt företag och låt din passion driva dig kontinuerligt.

5.    Börja smått och väx längst vägen

Inget företag startar på toppen. Det är en lång väg att klättra för att bli bäst, och det kommer ta några år innan du känner att det hårda arbetet gör någon skillnad. Det är viktigt att du förstår att alla företag börjar som små företag och växer sig större och större ju längre tid det går. Ge därför inte upp, men fortsätt klättra!

Så hittar du den rätta doften för dig

0

I drömvärlden passar alla kvinnor och män i alla parfymer som finns tillgängliga. Så kan vi dofta som kändisarna vi läser om och som idolerna vi avgudar.  Men faktum är att dofter passar olika på olika kroppar. Bara för att din bästis eller syster doftar underbart i en viss parfym betyder det inte att du kommer göra det.

Hur hittar man då den perfekta doften? Faktum är att det helt enkelt handlar om att hitta något man gillar. Men som vi alla känner till finns det enormt många parfymer att välja mellan och därför kan detta val kännas problematiskt. Just därför har vi valt att skriva om hur du kan lyckas hitta den rätta doften för just dig!

Testa olika parfymer – men endast ett fåtal åt gången

Om du inte har någon aning om vad som doftar gott är givetvis det första du ska göra att utforska utbudet av parfym dam. Innan du gör detta bör du ha ett hum om vad du gillar. Det finns oerhört många dofter att välja mellan och lika många parfymer. Men kom ihåg att endast testa ett fåtal parfymer åt gången. Ju fler du testar desto svårare kommer det bli för din näsa att igenkänna och skilja de olika dofterna åt.

Läs omdömen online

Om du hittat några väldoftande parfymer och gjort en lista över detta kan du bege dig hemåt och läsa recensioner online. Du kommer garanterat hitta ett flertal omdömen om alla, där kvinnor världen över skriver om sin upplevelse av parfymen. Ju fler positiva kommentarer du hittar desto säkrare kan du känna dig med att du doftar gott. Ibland kan det nämligen vara svårt att skilja mellan vad du gillar och andra gillar. Självklart är din åsikt topprioritet, men du vill väl att andra ska förundras över din doft och inte bara dig själv?

Klicka hem parfymen online

Vid det här laget vet du förhoppningsvis vilken parfym som är den rätta för dig. Då behöver du inte bege dig ut till butiken igen och trängas bland människor och starka dofter. Surfa istället in på en sida som Luxplus.se och klicka hem parfymen du redan testat och bestämt dig för.

10 värdefulla tips till dig som ska köpa hus

0

Det kan vara mycket att tänka på när man ska köpa ett hus, allt från bolån och pantbrev till visningar. Vi ger dig en guide med de 10 viktigaste stegen för en smidigare väg till ditt drömhus.

Läs hela artikeln här

10 goda råd när du ska bygga nytt hus

0

Många drömmer om ett hus helt anpassat efter familjens alla behov och önskemål. Men att bygga nytt hus är en resa från husdröm till drömhus och det är många frågor och beslut som ska fattas på vägen. Vi på HusCompagniet har byggt hus sedan 1972 och vet att det är lätt att bli lamslagen av alla möjligheter. Därför har vi tagit fram tio goda råd som kan vara sköna att ha med sig på resan.

Läs hela artikeln här

Bygg ditt eget drömhus – stor guide till fina villor

0

Ett nybyggt hus är drömmen för många. Här är några nya modeller i olika prisklasser som gör det möjligt att bygga ditt drömhus och utforma det lite som du vill.

Vi har valt ut 10 nyckelfärdiga hus i olika stilar och prisklasser.

Läs hela artikeln här

Jobb inom mode

0

Det finns många varierande yrken inom mode. Men det kan vara svårt att få jobb i modebranschen. Jobbar man inom mode jobbar man oftast i ett modehus eller på ett magasin eller som frilansare.

Läs hela artikeln här

11 enkla tips på hur du gör din garderob mer miljövänlig

0

Det finns ett helt gäng enkla knep för att göra din garderob lite mer hållbar, både rent kvalitetsmässigt och ur miljösynpunkt. Att vara mer medveten i vardagen och tänka till ett varv extra kring din stil är bättre för både dig och miljön – kolla in våra tips på hur du får en grönare garderob.

Läs hela artikeln här

Vad är dubbdäck?

0

Vad är sant och falskt om dubbdäck? När får de användas och vilka regler gäller? Det finns en del att hålla koll på vad gäller dubbdäck. Därför delar vi här med oss av för- och nackedelar med dubbdäck, vilka datum du måste förhålla dig till samt priser på dubbdäck.

Läs hela artikeln här