Vad du behöver veta om Stenströms, det ikoniska svenska modemärket

Om du är en modeälskare har du förmodligen hört talas om Stenströms. Detta svenska modemärke har funnits sedan 1899 och är känt för sin klassiska men ändå moderna design. Men om du inte är bekant med märket är det här vad du behöver veta om dess historia och hur det skapar tidlösa plagg som håller i generationer.

Stenströms historia

Stenströms grundades 1899 av Carl August Stenström i Helsingborg, Sverige. I över hundra år har företaget tillverkat högkvalitativa kläder för män och kvinnor. Varumärket är särskilt känt för sina ikoniska oxfordskjortor, som tillverkas av 100 % bomull med traditionella vävtekniker som fortfarande används idag. Dessutom tillverkar företaget även andra plagg som byxor, kostymer, tröjor och kappor. Alla dessa produkter kännetecknas av sin tidlösa design och sitt hantverk.

Hur Stenströms skapar tidlösa plagg

Stenströms anser man att man aldrig får kompromissa med kvaliteten när det gäller att göra kläder som kommer att hålla i generationer. Teamet på Stenströms säkerställer detta genom att endast välja ut de bästa tygerna från hela världen, genom att ägna uppmärksamhet åt detaljer under produktionsprocesser som vävning och skärning, och genom att erbjuda personaliseringsalternativ som monogrammering så att kunderna kan skapa plagg som verkligen återspeglar deras individuella stil. Varje plagg inspekteras flera gånger innan det lämnar fabriksgolvet för att säkerställa att det uppfyller deras höga kvalitetskrav.

Oavsett om du letar efter en tidlös skjorta eller en elegant blazer är Stenströms ett utmärkt val för modeälskare som uppskattar kvalitet framför allt. Med över 120 års erfarenhet i bagaget är Stenströms ett av de mest betrodda namnen inom modebranschen idag – och det med goda skäl! Deras uppmärksamhet på detaljer och engagemang för att tillverka tidlösa plagg har gett dem en lojal följarskara bland stilentusiaster över hela världen. Så om du letar efter stilfulla kläder som kommer att stå sig i tidens tand, leta inte längre än till Stenströms!