Val av elcykelbatteri: Så väljer du det rätta

Om du har du en elcykel, så kommer du också med tiden att uppleva, att du måste byta elcykelbatteriet. Men det kan vara svårt att komma på hur du väljer det helt rätta eftersom det är många alternativ du ska överväga innan du köper ett nytt elcykelbatteri. Därför kan du här under läsa dig fram till hur du väljer det helt rätta elcykelbatteriet.

Hitta ett elcykelbatteri med den rätta kapaciteten

När du letar efter ett nytt elcykelbatteri, ska du bland annat tänka på, om batteriet du väljer har den rätta kapaciteten, i förhållande till de behov du har när du cyklar. Ditt elcykelbatteri ska som minimum ha en räckvidd som är stor nog för att tillgodose dina dagliga cykelturer, annars riskerar du att du plötsligt få slut på ström medans du kör. Om ditt elcykelbatteri kan räcka hela vägen till arbetet och tillbaka, och för eventuellt andra turer som kan behövas under dagen, så behöver du bara ladda ditt batteri när du kommer hem från arbetet under eftermiddagen eller kvällen.

Det finns elcykelbatterier med många olika kapaciteter, så räkna ut hur långt du har behov för att köra under loppet av en dag, och välj sedan elcykelbatteri efter den kapacitet du har användning för. Om du gärna vill undvika att behöva ladda ditt batteri varje dag, så kan du självfallet välja ett batteri med större kapacitet. 

Spänning är också en viktig punkt när du väljer elcykelbatteri

Utöver kapacitet är det också viktigt att du kikar på om du väljer den rätta spänningen, när du väljer elcykelbatteri. Det finns nämligen batterier med olika spänningar och vilken du ska välja avgörs helt efter vad du har för cykel.  Den vanligaste spänningen när det kommer till elcyklar är 36 volt. Därför ska de allra flesta elcyklar ha ett batteri med den spänningen. Men det finns också elcyklar som antingen ska ha 24 volt eller 48 volt. Kolla därför upp vilken spänning du ska ha innan du köper ditt nya elcykelbatteri. 

Komma ihåg att kolla så att du väljer rätt sorts elcykelbatteri

Ett elcykelbatteri är inte bara ett elcykelbatteri som du nog redan har upptäckt. Utöver kapacitet och spänning så kan du också välja batterier i olika varianter, som är utformade för olika typer av placering för montering på cykeln. Det är därför viktigt att du väljer ett elcykelbatteri som är gjort för att bli monterat på just din cykel. Några batterier  är gjorda för att bli monterade på pakethållaren, medan andra är gjorda för att monteras på ramen. Kolla därför noga upp var ditt batteri ska placeras innan du tar din slutgiltliga beslutning för ditt nya elcykelbatteri.


Hos Boxbike.se kan du hitta ett brett urval av elcykelbatterier i alla dess former, med olika spänning och kapacitet. Hos Boxbike.se kan du därför hitta precis det elcykelbatteri du har behov för, samt läsa mycket mera om hur du hittar det exakt rätta för dina behov. Hitta ditt  elcykelbatteri här.